آدرس ما
تهران، خیابان شهید باهنر، بعد از کاخ نیاوران، میدان نیاوران، خ شهید جبلی، خ شهید ملاحسینی، پلاک 23، واحد 2
همه ما حداقل یک بار از تخته سیاه و گچ استفاده کرده ایم. در گذشته در مدارس و دانشگاه ها برای تدریس و آموزش از تخته سیاه یا Black Board استفاده می کردند. این روز ها نیز برای یادآوری آن دوره در بسیاری مکان ها مانند رستوران ها و کافه ها از تخته سیاه برای دکوراسیون استفاده می کنند.
در گذشته در کنار تلفن ها معمولا کاغذ هایی نصب می شد تا افراد بتوانند مطالب مورد نظرشان را روی آن بنویسند. این گونه ابزار ها سختی های زیادی را به همراه داشت. اما از زمانی که وایت برد ها White Board یا تخته سفید ها ابداع شده است بسیاری از مشکلات بر طرف شده است.
ایده اختراع تخته سفید نخستین بار توسط یک عکاس مطرح شد. این عکاس در حین ظهور عکس ها و کار با نگاتیو های فیلم متوجه شد که ماژیک به راحتی از روی فیلم پاک می شوند. این عکاس در حال صحبت با یکی از مشتریان خود بود و برای یادداشت مجبور شد با ماژیک روی یک نگاتیو یادداشتی بنویسد اما متوجه شد این عکس را هنوز ظاهر نکرده است وی در کمال ناباوری توانست با دستمال نم دار ماژیک را از روی فیلم پاک کند.
وی با تفکر اینکه می تواند به جای ابزار یادداشت کنار دیوار تلفن از فیلم های بی مصرف همراه با ماژیک استفاده کند، تخته سفید را اختراع کرد.
اولین نمونه وایت برد توسط همین فرد یعنی مارتین هیت ساخته شد. اما متاسفانه یک شب قبل از پرده برداری از اختراع خود، منزلش آتش گرفت و تخته سفید نابود شد. مارتین هیت با ناامیدی همراه شد و تصمیم گرفت ایده خود را به فروش برساند.
او با فروش ایده خود به شرکت لوازم آموزشی باعث تولید وایت برد در حجم انبوه شد. اولین وایت برد ها در سال 1950-60 توسط این شرکت وارد بازار شدند. پخش و تولید تخته وایت برد در همه کشور ها تقریبا 30 سال به طول انجامید. در آن زمان ها در همه کلاس های آموزشی برای تدریس از تخته سیاه استفاده می کردند. اما متاسفانه استفاده از گچ برای نوشتن روی بلک برد مشکلات زیادی به همراه داشت و بسیاری از معلمان و دانش آموزان دچار بیماری های ریوی شده بودند. به همین دلیل اختراع و تولید تخته سفید یا وایت برد با استقبال بالایی همراه شد.
متاسفانه تولید وایت برد ها با هزینه های زیادی همراه بود و این امر سبب می شد تا تخته سفید با قیمت بالایی در بازار عرضه شود. تا همین سال های اخیر نیز به دلیل گران بودن وایت برد بسیاری از کلاس های درس در نقاط محروم جهان با تخته سیاه برگزار می شد.
در ابتدا تخته سفید را با استفاده از ملامین می ساختند. ماژیک به راحتی با یک دستمال یا اسفنج نم دار از روی ملامین پاک می شد اما با گذشت زمان اثر ماژیک روی ملامین باقی می ماند و باعث لکه دار شدن آن می شود. تخته سفید هایی که با ملامین ساخته می شدند کیفیت خوبی نداشتند و در کوتاه مدت کارایی خود را از دست می دانند و نارضایتی مشتریان را به همراه داشتند.
در همان زمان ها یکی از سهامداران ( آقای استالیون) شرکت مذکور(Dri-Mark) توانست با استفاده از فولاد نوع دیگری از تخته سفید ها را بسازد، اما در شرکت استقبال چندانی از ایده وی نشد. به همین دلیل او شرکتی دیگر تاسیس کرد و توانست با فولاد لعاب کاری شده نسل جدید وایت برد ها را بسازد.
با پیشرفت تکنولوژی و ابداع متریال جدید روش ساخت وایت برد ها به کلی تغییر یافت. با لعاب دادن به ورق های مغناطیسی نسل جدید وایت برد ها ساخته شد. ورقه های مغناطیسی بسیار ارزان تر از ملامین هستند به همین دلیل وایت برد های جدید قیمت کمتری نسبت به وایت برد های قدیمی داشت. همچنین کیفیت و کارایی آنها بسیار بهتر بود.
رفته رفته روش های ساخت تخته سفید ها تغییر پیدا کرد. امروزه در ساخت تخته وایت برد ها از ورق های صمغ که با کاغذ مخلوط شده اند استفاده می شود. ورقه های وایت برد معمولا روی ورقه های چوبی متصل می شوند. ابعاد ساخت تخته سفید متنوع است.
در آن زمان ها برای پاک کردن جوهر ماژیک از روی تخته ها مجبور بودند از اسفنج خیس یا دستمال آغشته به الکل استفاده کنند. در سال 1975 شخصی به نام جری وولف با ابداع ماژیک های وایت برد، باعث تحولی بزرگ شد. همانطور که می دانید مارکر ها و ماژیک ها دو نوع هستند وایت برد و غیر وایت برد. ماژیک وایت برد به راحتی و با یک اسفنج یا دستمال خشک از روی تخته سفید پاک می شود. این ماژیک را جری وولف اختراع کرده است.
وایت برد ملامین: همانطور که گفته شد نسل های اولیه وایت برد از پوشش ملامین ساخته می شد( ملامین همراه با فیبر نوری و مقداری رزین کاغذی) که طول عمر زیادی ندارد. امروزه ساخت وایت برد با ملامین منسوخ شده است.
وایت برد های چند لایه: ابتدایی ترین وایت برد ها توسط چند لایه رنگ ساخته شده است. کارایی این نوع وایت برد ها بسیار کم بود و تخته سفید بعد از چند بار استفاده باید یک لایه رنگ سفید زده می شد.
وایت برد های آلومینیومی: برخی از تولید کنندگان وایت برد، برای ساخت تخته سفید ها از فولاد رنگ شده یا آلومینیوم استفاده می کنند. این نوع تخته ها جنس و کیفیت بهتر و همچنین کارایی بالاتری دارند. این نوع تخته سفید ها برای چسباندن کاغذ با آهنربا نیز استفاده می شوند.
وایت برد های پورسلین: اخیرا برای ساخت وایت برد ها، پورسلین لعاب داده شده را روی فولادی از سرامیک و شیشه می پاشند. این نوع وایت برد ها ضد خش و با طول عمر بالا می باشد.
امروزه نسل شیشه ای از تخته سفید ها Glass Board گلسبرد ها ابداع شده است که برای مکان های مختلفی می توان از آنها استفاده نمود.
شما عزیزان می توانید برای خرید وایت برد های شیشه ای ضد خش که نسل جدیدی از تخته وایت برد ها هستند و اطلاع از محصولات با کارشناسان ما در شرکت توسعه فرا دانش آی تک تماس حاصل نمایید.
تلفن تماس: 86016540 -86016561